Bästa kosttillskottet för muskeltillväxt [Bäst i Test 2024]

Marklyft

Updated on:

kosttillskottet Pris
zma1 se pris
zma2 se pris
zma3 se pris

Det finns en hel del olika kosttillskott just för muskeltillväxt på marknaden och här har vi tagit upp våra absoluta favoriter. Vi har med produkter från olika kategorier som protein, ZMA, vitaminer med mera. Ett kosttillskott är ingen mirakelmedicin, men däremot kan man få väldigt mycket hjälp av dem. Det är dock klokt att komma ihåg att kosttillskotten ska tas som de i en blandad kost anpassad efter den egna träningen.

Fungerar kosttillskott för muskeltillväxt?

Ja, det finns kosttillskott som verkligen fungerar. Inget tillskott ger stora muskler på tio minuter men däremot kan produkterna på längre sikt göra det möjligt att bygga starkare muskler. Tillskotten ska användas på rätt sätt. Olika vitaminer och mineraler kan till exempel hjälpa till med att hålla normal syntes av protein i kroppen samtidigt som de också ser till att ämnesomsättningen i kroppen hålls på en bra nivå.

Proteinpulver kan vara ett bra sätt att bygga muskler snabbare, och det är särskilt praktiskt om du äter proteinfattigt eller om du har svårt att få i dig allt du behöver. Pulvret blir ett snabbt och bra mellanmål och dessutom är det oerhört prisvärt jämfört med hur mycket protein du får ut jämfört med till exempel en köttbit.

Bästa kosttillskottet för muskeltillväxt

 1. SmartSupps ZMA
 2. Vitamins & Minerals
 3. Vitamin C
 4. Zink
 5. Whey-80

1. SmartSupps ZMA

ZMA från SmartSupps innehåller livsviktiga mineraler som magnesium och zink. Produkten innehåller även vitamin B6. Vi kan varmt rekommendera det här kosttillskottet till alla som utövar någon form av träning och som vill ha en bra muskeltillväxt. ZMA gör att både proteinsyntes, nervsystem och kroppen i övrigt fungerar som det ska. Även om tabletterna har en väldigt enkel sammansättning ska man inte låta sig luras. Atleter över hela världen tar just det här kosttillskottet för att få kroppen i form.

Innehållet kan hjälpa till att minska träningsvärk, magnesium kan lindra sömnbesvär och mycket annat. Det räcker med två tabletter för att få uppnå RDI.

En stor fördel för män som vill bilda muskler är att ZMA också bidrar till en normal nivå av testosteron i kroppen tack vare det rika zinkinnehållet.

Fördelar:

 • Bra pris
 • Flera positiva effekter
 • Lättsvalda tabletter
 • Skonsamt för magen

Nackdelar:

 • Inte veganska
 • Är ingen multivitamin

2. Vitamins & Minerals

Vitamins & Minerals Daily från Star Nutrition är precis som namnet antyder, en kombination och vitaminer samt mineraler som kan tas dagligen. Det räcker med en kapsel per dag för att komplettera den vanliga kosten med viktiga tillskott.

Vitaminer och mineraler motverkar trötthet och bidrar till att du får en bättre återhämtning efter träning. Om du vill kunna bygga muskler och ha en bra muskeltillväxt kan vi verkligen rekommendera att komplettera din kost – särskilt om du också har en väldigt aktivt livsstil som gör att kosten ibland inte blir helt så näringsrik som du skulle vilja.

I det här kosttillskottet håller vitaminer och mineraler mellan 25-100 % av det dagliga rekommenderade intaget för att din kropp ska hålla sig i form.

Fördelar:

 • Innehåller flera viktiga vitaminer och mineraler
 • Bra pris
 • En kapsel per dag
 • Ger inga kalorier

Nackdelar:

 • Kan ge illamående
 • Innehåller inte kalcium

3. Vitamin C

Det här kosttillskottet från Vitaprana innehåller både biotillgänglig vitamin C samt bioflavonoider från citrus. Tack vare att kapslarna innehåller naturliga fetter tas näringsämnena upp effektivt i kroppen. En kapsel motsvarar hela 625 % av det dagliga intaget av vitamin C.

Något vi gillar med de här kapslarna är att de är väldigt skonsamma mot magen, och de är veganska. Dock kan de innehålla spår av mjölk eller fisk då de tillverkas i samma lokal som andra tillskott.

Vitamin C är viktigt för att benstomme, brosk och hud ska ha normala funktioner, samt för att cellerna ska skyddas mot oxidativ stress. Om du tränar mycket och vill få snygga muskler är det också viktigt att du inte är trött eller utmattad. Även här hjälper kosttillskottet till.

Fördelar:

 • Vegansk
 • Skonsam för magen
 • Naturliga fetter
 • Bra pris

Nackdelar:

 • Kan innehålla spår av fisk samt mjölk

4. Zink

Zinc från Star Nutrition är en väldigt prisvärd produkt som vi verkligen kan rekommendera dig som vill bygga starka muskler som också ser bra ut. Varje kapsel innehåller 25 mg zink som tas upp av kroppen och det rekommenderade dagliga intaget är 10 mg.

Zink bidrar till en normal proteinsyntes liksom kognitiv förmåga och bevarande av såväl hår som hud, skelett och naglar. Kosttillskottet ser också till att immunförsvaret håller sig på topp, samtidigt som kolhydrater, protein och fett omsätts på ett normalt sätt. Alla de här delarna påverkar träning och muskelbyggande mer eller mindre.

Kroppen behöver zink för att fungera optimalt och för att muskler ska kunna bildas. Dock kan det ibland vara svårt att få i sig i tillräcklig dos. Då kan vi verkligen rekommendera det här kosttillskottet som passar alla oavsett träningsnivå.

Fördelar:

 • En kapsel motsvarar RDI
 • Lätta att svälja

Nackdelar:

 • Inte veganska

5. Whey-80

Är man ute efter god muskeltillväxt är det självklart att satsa på protein. Det är nämligen ett av de näringsämnen som gör att musklerna kan växa. Men Whey vassleprotein behöver man inte oroa sig för att inte få i sig det dagliga proteinbehovet. I en portion av pulvret får man hela 27 gram protein och med tre serveringar varje dag är ditt proteinbehov uppfyllt. Du behöver inte heller oroa dig för kalorierna. Här finns endast 140 kcal i en portion.

Vi kan varmt rekommendera det här proteinet. Det finns i flera goda smaker, det blandas extremt lätt med vatten och du kan självklart enkelt ta med det för att blanda din shake precis där du är. Självklart finns Whey också med koffein för dig som behöver något uppiggande.

Fördelar:

 • Smidigt sätt att få i sig protein
 • Finns i flera smaker

Nackdelar:

 • Några ser det som konstigt att dricka pulver
 • Saknar viktiga mineraler

Mer om kosttillskotten

Olika kosttillskott har olika funktion och man kan inte förvänta sig samma effekt av alla. Här tar vi upp lite mer kring de olika typer av kosttillskott vi tagit upp i artikeln och vi berör vilka fördelar det finns kring att ta dem när man vill ha en bättre muskeltillväxt.

ZMA

ZMA är ett kosttillskott som innehåller viktiga mineraler och vitaminer. Det har närmast blivit ett standardtillskott för atleter världen över och det är kanske inte så konstigt eftersom innehållet ger resultat. Det räcker med en eller två tabletter per dag för att uppnå dagligt rekommenderat intag.

Om du till exempel upplever problem med att orka träna kan du ha en brist på någon viktig mineral. Vi kan verkligen rekommendera att testa ett ZMA preparat. De håller bra priser och ger sällan negativa biverkningar.

Vitaminer & Mineraler

För att kunna bygga muskler, och ha en god testosteronnivå måste man få i sig rätt vitaminer och mineraler. Med ett bra kosttillskott ordnar det sig med en eller två kapslar varje dag.

Vitamin C

Vitamin C är ett vitamin kroppen inte kan tillverka på egen hand. Av den anledningen är det viktigt att få i sig genom kosten eller genom kosttillskott. Vitaminen skyddar cellerna och dessutom måste man ha vitamin C i kroppen för att kunna bilda kollagen. Kollagenet bygger i sin tur upp bindväv, hud och mycket annat.

Zink

Som man kanske det inte bara är viktigt att få stora, välformade muskler. Du vill kanske också uppnå en bättre testosteronproduktion och fertilitet? Det kan du uppnå genom att inta extra zink. Med en hög nivå av zink i kroppen kommer musklerna må mycket bättre. Många gånger kan en sådan sak som låg testosteronnivå leda till att musklerna inte utvecklas. Det avhjälps enkelt genom att ta kosttillskott i kombination med en bra kost.

Proteinpulver

Proteinpulver finns i många olika smaker och det är ingen tvekan om att protein är ett av de ämnen som verkligen behövs för att man ska kunna bygga muskler. Att äta väldigt proteinrikt kan bli långtråkigt och det krävs ganska stora portioner för att få i sig proteinet. Med proteinpulver kan man enkelt blanda till en proteinrik shake till mellanmål eller som alternativ till lunch.

Om man vill bygga muskler kan vassleprotein rekommenderas. Vi gillar det eftersom det inte innehåller lika mycket laktos samt fett. Det gör att proteinet tas upp bättre av kroppen, och dessutom ger det inte någon reaktion från magen.

Lämna en kommentar