Bästa shakern [Bäst i Test 2024]

Marklyft

Updated on:

En shaker används för att lösa upp till exempel proteinpulver till en drickbar vätska utan klumpar. Det ska gå fort att skaka bort klumpar. Shakers kan förses med olika funktioner som förvaringsfack men det gör i gengäld shakern större och mer klumpig vilket inte alltid uppskattas. Vi har här tagit upp fem olika typer av shakers som alla ser olika ut och har olika funktioner för att du ska få lite hjälp på traven i att hitta en bästa shakern för dig.

De flesta shakers har samma grundprincip – nämligen att skapa en klumpfri dryck som ska vara enkel att dricka direkt från shakern. De olika modellerna kan dock skilja sig rejält åt i både pris och modell. Det är väldigt individuellt vilken modell man föredrar. Det handlar bland annat om vad man planerar att göra i shakern, hur mycket pengar man vill betala samt på var shakern ska brukas. I dag finns det shakers med alla möjliga mönster och färger. Vi gillar att man kan kombinera en användarvänlig shaker med en som är i favoritfärgen. Längre ner i artikeln tar vi upp flera olika typer av shakers och vad det är för skillnad på dem. Dessutom får du läsa våra recensioner av våra fem olika favoritshakers.

Topp 5 shakers

 1. Stainless Steel Shaker
 2. Smartshake Black
 3. Wave Shaker Black
 4. Shakern Smartshake
 5. Star Nutrition Stainless

1. Stainless Steel Shaker

Gymgrossisten Reforce Stainless Steel är en snygg shaker med Gymgrossistens logga på. Den rymmer 900 ml och har ett mixernät som medför en tyst blandning samt klumpfri shake. Något vi gillar är den stilrena designen och det läckfria locket. Det är oerhört lätt att rengöra shakern tack vare den generösa öppningen och de rundade kanterna. Det rostfria stålet tar inte åt sig av dålig lukt, och dessutom håller det väldigt bra. Utsidan av shakern är av gummiliknande material som gör shakern bekväm att hålla i och den har också ett öglehandtag. Handtaget upplevs dock som något litet. Hela shakern är BPA & DEHP-fri för att användaren tryggt ska kunna använda sin shaker.

Fördelar:

 • Hållbart och miljövänligt material
 • Testat för US / EU: s livsmedelssäkra standarder
 • Tål diskmaskin
 • Läcker inte

Nackdelar:

 • Något svårt att se hur mycket vatten som ryms i shakern
 • Finns bara i en färg

2. Smartshake Black

Smartshake Revive Gymgrossisten edition är en snygg shaker med häftig design. Den har ett mjukt loophandtag i toppen och är därför lätt att både bära och hålla i. Det stötabsorberande gummit förstärker shakerns hållbarhet och gör den även extra stabil. En sak vi gillar är att det finns en avtagbar förvaring som kan användas separat för till exempel pulver som ska blandas med vatten.

Med den här shakern behöver blandningen aldrig låta eller skramla. Mixernätet som effektivt tar bort alla klumpar sitter i shakerns lock och det kan enkelt tas bort för rengöring. Mixernätet tål både vanligt proteinpulver och kraftigare ingredienser som till exempel vetemjöl.

Shakern är markerad med mått till 550 ml, men fylls den upp till kanten är volymen 750 ml.

Fördelar:

 • Kan frysas
 • Tål mikrovågsugn
 • Kan diskas i maskin
 • Går att återvinna

Nackdelar:

 • Något klumpig om förvaringsburken sitter på shakern
 • Något hal att hålla i

3. Wave Shaker Black

Det här är en snygg, billig och praktisk shaker från Gymgrossisten. Den rymmer 600 ml, och vi ser det här som en väldigt bra bas shaker. Den har ett större lock som skruvas på, och en skruvkork som tas bort när man dricker ur den lilla öppningen. För att ta bort klumpar i shakern finns ett koniskt raster eller galler i shakerns lock. Det upplevs dock relativt vekt och fungerar inte om du vill blanda till exempel pannkakssmet. Vi ser det som en stor fördel att shakern är BPA- och DEHP-fri och tillverkad av giftfri plast.

Shakern har en snygg design, men den har inget handtag och den kan kännas lite hal att fatta tag i. Det är lätt hänt att den glider. Skruvkorken i dricköppningen är väldigt tunn och det är lätt hänt att fingrarna istället hamnar där man ska dricka.

Fördelar:

 • Går att diska i diskmaskin
 • Fungerar i mikrovågsugn

Nackdelar:

 • Svårt att läsa gradmarkeringar för volym
 • Lockets gängor är svåra att få rätt
 • Känns hal

4. Shakern Smartshake

Shakern Smartshake Revive tillhör nästa shakersgeneration. Den har ett bekvämt loophandtag som gör det enkelt att både bära och hålla i shakern även med blöta händer. Shakern rymmer 750 ml, och den har ett separat förvaringsfack på 100 ml för till exempel pulver. Något vi verkligen gillar med shakern är att den också har en så kallad fruit infuser där du kan lägga bär eller frukt för att få ett gott fruktvatten om du inte vill göra en shake med pulver. Den avtagbara förvaringen underlättar medtagande av olika pulver eller annat snacks. Förvaringen kan även användas separat eller tillsammans med andra förvaringsburkar då de kan staplas i torn.

Vi tycker också mycket om mixernätet som sätts i shakerns lock. Nätet tar bort klumpar i shakes, och det passar även perfekt om du till exempel vill skaka ihop en pannkaksmix i shakern.

Fördelar:

 • Kan frysas
 • Tål diskmaskin

Nackdelar:

 • Endast måttmarkering till 500 ml.

5. Star Nutrition Stainless

Star Nutrition Reforce Stainless Steel är ett miljövänligt val. Vårt omdöme är att det här är en hygienisk shaker och en hållbar variant i stål. Locket är läckagesäkert, och det är extremt lätt att rengöra shakern. Vi gillar den generösa rymden på 900 ml. Shakern har en bred öppning och alla hörn är mjuka för att göra det lätt att rengöra den. Blandningen sker på ett tyst sätt tack vare mixernätet. Något som är positivt är att shakern är så pass lätt trots det hållbara materialet. Locket håller dig dessutom fritt från läckage trots tuffa test. Shakern har ett öglehandtag men det känns något litet om man har kraftigare fingrar. Ett stort plus är ytan av silikon som gör shakern stabil att hålla i även med fuktiga händer.

Fördelar:

 • Hållbart val av material
 • Enkel att rengöra
 • Fri från läckage
 • Testat för US / EU: s livsmedelssäkra standarder

Nackdelar:

 • Något litet handtag
 • Något svårt att ta loss mixernätet

Mer om shakers

Shakers finns i flera olika modeller och här tar vi upp de vanligaste sorterna lite kort.

En vanlig shaker

En vanlig shaker är i regel gjord i plast och har ett galler eller liknande som tar bort klumpar. Shakern har vanligen ett hål man dricker ur i locket. Vi har främst tittat på den här typen av shaker i testet. Det här är en bra bas shaker.

Tudelad shaker

Någor vi insett blivit allt mer populärt är tudelade shakers. Det passar om du både vill ha vatten och kanske en proteindryck med dig. Shakern delas är i två delar vertikalt och i locket finns två öppningar att dricka ur så du kan välja vilket alternativ du vill ha. En nackdel med den här typen av shaker är att du inte kan få med dig en lika stor mängd vatten som när du har två olika shakers med dig.

Shaker med batteri

En batteridriven shaker är bra för dig som inte kan eller vill skaka din shaker. Här sker all blandning automatiskt.

Shaker med förvaringsfack

Ibland vill man inte blanda sin dryck flera timmar innan den ska drickas. Då är en shaker med förvaringsfack perfekt. Där förvaras pulvret separat och blandas med vatten eller annan vätska när du vill dricka.

Att hitta rätt shaker kan vara svårt, men våra tips leder dig på vägen.

Lämna en kommentar