Bästa kreatinet [Bäst i Test 2024]

Marklyft

Updated on:

Kreatinet Pris
kreat1 se pris
kre-alky se pris
crea-pure se pris

När det kommer till personer som vill bygga muskelmassa är kreatin ett av de mest populära kosttillskotten. Det hjälper till med att öka styrka och maximera prestanda hos den som tränar. Vi har i den här artikeln tagit fram våra fem favoriter bland kreatin. Men vilka former finns kreatin egentligen i?

Kreatinpulver

Det allra vanligaste är att man använder kreatin i pulverform. Det kan blandas med andra tillskott och doseras med skopa. Det är ett billigt alternativ, och i regel får man mest för pengar om man köper kreatinpulver.

Kreatinkapslar

Om man inte vill hålla på och blanda kreatin med annat, eller om man inte tycker om smaken finns det också kreatinkapslar. I regel består de av 100 % kreatin men ibland kombineras kreatinet med andra mineraler och vitaminer som behövs för den som tränar. Kapslarna är dyrare än pulver men de är väldigt populära.

Flytande kreatin

Det sägs att flytande kreatin tas upp lättare av kroppen men något riktigt klart svar finns inte kring det. Överlag är det få återförsäljare som har flytande kreatin i sortimentet.

Olika kreatinblandningar

Det finns flera olika tillskottsblandningar som innehåller kreatin. Det är allt från gainers till PWO. Äter du många tillskott och shakes kan du med fördel titta på om något eller några av dem redan innehåller kreatin. Då undviker du att få i dig för hög daglig dos.

Bästa kreatinet

 1. Creatine Monohydrate
 2. Kre-Alkalyn Hardcore
 3. Creatine Creapure
 4. Kreatin Monohydrat
 5. ELIT Pure Creatine Monohydrate

1. Creatine Monohydrate

Star Nutrition Creatine Monohydrate är en av de allra populäraste produkterna när det handlar om kreatin. Det är ett av de bästa kreatin som går att få tag på, och dessutom har produkten ett extremt bra pris. Kreatinet är i form av pulver som blandas ut i vatten, och dessutom kommer det i en praktiskt förpackning som går att återförsluta. En portion ger ca fem gram kreatin monohydrat och det är vad man bör ligga på i daglig dos. Produkten kan kan dock tas i en högre dos under de första dagarna. Ett stort plus tycker vi är att pulvret löser upp sig i till exempel shakes vilket gör det lätt att få i sig. Kreatinet i sig är veganskt men det tillverkas i en lokal som också hanterar mjölkprodukter vilket är en nackdel enligt oss då det kan innehålla spår av mjölk.

Fördelar:

 • Ger resultat
 • Enkelt att blanda ut
 • Lätt att dosera

Negativt:

 • Vegansk, men kan innehålla spår av mjölk

2. Kre-Alkalyn Hardcore

Kre-Alkalyn Hardcore är ett kreatin i kapselform. Det kommer från tillverkaren Chained Nutrition och innehåller bara pH-buffrat kreatin. Ingen uppladdningsfas krävs när du använder de här kapslarna, och det gillar vi! Du väljer själv om du vill ta kapslarna dagligen eller bara innan du tränar. Om du väljer att ta kapslarna varje dag ska de tas tillsammans med måltid de dagar du står över träningen. De här kapslarna ökar din fysiska prestation och vid en så låg dos som tre gram per dag ser du stor förbättring vad gäller din muskelmassa.

Det här kreatinet kan användas tillsammans med andra kosttillskott. Doseringen är 2-4 kapslar per dag. Kreatinet ger bra resultat men på en maxdosering med fyra kapslar varje dag räcker en förpackning endast i fyra dagar vilket gör produkten relativt dyr.

Fördelar:

 • 100 % Kre-Alkalyn®
 • Kapslar som inte behöver blandas ut
 • Kräver ingen uppladdning

Nackdelar:

 • Priset
 • Relativt odrygt
 • Stora kapslar

3. Creatine Creapure

Creapure är ett kreatin från tillverkaren Star Nutrition. Produkten innehåller endast 100 % rent Creapure. Det anses vara den allra renaste formen av kreatin bland idrottare. Pulvret innehåller inga andra ingredienser och har heller inga tillsatser. Kreatinet ökar muskeluthålligheten, och vi gillar att den här produkten är helt vegansk. Den här produkten ger hela fem gram rent kreatin per dos, och en burk innehåller 60 doser.

Det här kreatinet har tack vare sin renhet en nästan neutral smak. Det medför att produkten kan blandas med vatten, shakes, juice eller vad som helst utan att påverka smaken. Vi gillar att skopan är precis en dos. Det är bara att ta en något rågad skopa, och lösa upp pulvret i valfri vätska. Sedan kan du njuta av din ökade uthållighet. Ta dosen ca 30 minuter innan träning. För optimal effekt rekommenderar vi dock att du genomför en uppladdingsfas med kreatinet.

Fördelar:

 • Vegansk
 • Bra pris
 • Gör det den ska
 • Smaklös

Nackdelar:

 • Uppladdning krävs

4. Kreatin Monohydrat

Fairings Kreatin är för dig som söker ett kristallklart kreatin som är 100% mikroniserat och definitivt rent. Den här produkten är en riktig klassiker när det kommer till just tillskott med kreatin. Det är välkänt för att ge explosivitet, styrka och viktuppgång genom ökad muskelmassa samt vätskemängd i musklerna. Keratinet ger en maximal styrkeökning som vi verkligen gillar. I det här kreatinet används creapure som är en av de renaste formerna av kreatin. Det tas fram genom en patenterad process och ger garanterad effekt. För att få ut mest av det här kreatinet krävs en uppladdning i fem dagar. Då ska en tesked av kreatinet tas tre gånger per dag. Efter dag fem tas en tesked per dag. Efter åtta veckor bör du ta ett uppehåll på fyra veckor innan du laddar upp igen.

Fördelar:

 • Rent kreatin
 • Smidig burk
 • Ger snabb resultat

Nackdelar:

 • Uppladdning krävs för bra resultat

5. ELIT Pure Creatine Monohydrate

Med ELIT 100 % Pure Creatine Monohydrate från Elit Nutrition får du kreatinmonohydrat i renaste form. Kreatinet omvandlar all lagrad energi i kroppen till rörelseenergi och det bidrar i sin tur till högre energi och större explosivitet under kortvarig samt högintensiv träning. Vi gillar också att den här produkten bevisat ger bra muskeltillväxt. Det här pulvret löser sig också lätt i vätskor vilket vi ser som en enorm fördel.

Den bästa effekten får du om tar produkten ungefär 30 minuter innan träning, men tillverkaren rekommenderar också att en dos tas strax efter träning. Med de flesta andra kreatin rekommenderas en dos på omkring tre gram per dag, men med den här varianten ska man ta en till två portioner á fem gram vardera innan träning tillsammans med valfri dryck, samt lika mycket efter träningen. Det betyder en maxdos av 10 gram. Det tycker vi är något mycket då en mindre dos ger samma effekt.

Fördelar:

 • Rent kreatin
 • Ger bra effekt

Nackdelar:

 • Hög dos rekommenderas

Mer om kreatin

Det finns en hel del att tänka på när det kommer till att välja rätt kreatin. Förutom att välja rätt sätt att ta kreatinet på ska man också välja rätt typ. Kreatin kan bindas på olika sätt till olika molekyler och i dag finns i huvudsak tre typer som vi tar upp här:

Kreatinmonohydrat

Den kanske mest populära och även den mest vanliga varianten i dag är den här. Kreatinmonohydratet är också den billigaste typen. I stort sett all forskning som gjorts när det gäller kreatin är gjord på just den här typen. Kreatinmonohydrat är 88 % kreatin som bundits till 12 % vatten.

CEE

Kreatinetylester eller CEE är en variant av kreatin som mycket snabbt blivit mer och mer populär. Det är en dyrare variant av kreatinet men den tas upp väl av kroppen.

Kreatincitrat

I kreatincitraret har kreatinet bundits till citronsyramolekyler. Man misstänker att det påskyndar upptagning och att musklerna kan få extra energi. Det låter lovande tycker vi men än så länge är forskningen bristfällig.

Om du upplever problem med magen när du tar kreatin kan vi varmt rekommendera varianter som är mikroniserade. Här är partiklarna väldigt lättupptagliga och små. Det gör att produkten inte ligger kvar länge i magsäcken.

Lämna en kommentar