Bästa träningsbältet [Bäst i Test 2023]

Marklyft

Updated on:

Träningsbältet Pris
balt1 se pris
balt2 se pris
balt3 se pris

Ett träningsbälte används för att göra träningen lite effektivare. Det spänns runt magen och ger såväl rygg som mage extra stöd när du lyfter tungt eller tränar på annat sätt.

Ett träningsbälte kan vara bra att ha för alla, oavsett hur erfaren man är. Dock kan vi varmt tipsa mer erfarna att skaffa träningsbälte. Som nybörjare är det viktigt att man lär sig tekniken och då kan ett bälte ställa till det. Dessutom ska man inte lyfta så tungt när man är nybörjare. När man tränat lite är ett träningsbälte bra att ha.

Träningsbälte om man inte lyfter

Om man inte lyfter tunga vikter finns det också mjukare, anatomiskt formade, träningsbälten som passar utmärkt för till exempel crossfit eller ett flertal andra övningar. De anpassar sig bättre efter kroppen, men de är inte lämpliga för att lyfta tunga vikter med då de inte ger lika bra stöd.

Om man övar chins eller dips finns det också särskilda stödbälten som också kan användas för att hänga vikter på. Vill du lyfta mer än den egna kroppsvikten är det här optimalt.

Hitta rätt träningsbälte

I vår artikel har vi tittat närmare på flera olika typer av träningsbälten och tagit upp fördelar samt nackdelar. Det gör det enklare för dig att hitta rätt träningsbälte för dig.

Bästa träningsbältena

 1. GASP Training Belt
 2. Weight Lifting Belt
 3. Chained Nutrition
 4. Womens gym belt
 5. Wide Lifting Belt

1. GASP Training Belt

GASP Training Belt är ett väldigt bra tyngdlyftningsbälte som vi verkligen kan rekommendera. Det har dubbla spännen för att ge bra stöd, det har en utsida av black amara och mockaskinn på insidan. Det skapar ett hållbart och lättskött bälte som dessutom är väldigt komfortabelt.

Det här bältet är 10 cm brett runt om och har alltså inget bredare parti. Bältet är 9 mm tjockt vilket ger bra stabilitet. Spännet är dock något stort men när man väl vant sig kommer spännet inte spela någon roll. Vi gillar att hålen är något ovala och det gör det enklare att spänna bältet även om man drar åt det. En stor fördel är att bältet finns i flera storlekar, och det är också mycket prisvärt.

Det här bältet passar lika bra för proffs som för nybörjare!

Fördelar:

 • Prisvärt
 • Bekvämt
 • Lätt att sköta

Nackdelar:

 • Något stort spänne
 • Inget bredare parti för extra stöd

2. Weight Lifting Belt

Weight Lifting Belt, black från Better Bodies är ett väldigt stabilt och hållbart bälte för träning och tyngdlyftning. Hela det här bältet är tillverkat i läder vilket ger styrka, en oerhörd hållbarhet samt bekvämlighet. Lädret mjukas också upp med tiden vilket medför att det formar sig efter kroppen. Tack vare de dubbla sömmarna på hela bältet förstärks hållbarheten ytterligare.

Bältet spänns med dubbla, säkra, låsningar. En stor fördel är att spännet sitter skyddat så det inte kan skava. Tack vare skyddet över spännet kan bältet inte heller gå upp av misstag under tiden man tränar.

Bältet har en något bredare del baktill vilket ger extra stöd och den är även försedd med Better Bodies snygga logga. Det här är ett snyggt bälte som passar utmärkt för alla.

Fördelar:

 • Ett bälte för den seriösa
 • Bredare stödjande del
 • Skyddat spänne

Nackdelar:

 • Känns något litet
 • Stelt till en början

3. Chained Nutrition

Det här är ett något dyrare träningsbälte. Det här träningsbältet är främst till för att användas vid styrkelyft men det kan givetvis också användas för annan träning.

Något vi verkligen gillar med det här bältet är dess spänne. Det är ett säkert spänne som enkelt lossas eller spänns med en hand. Du behöver inte tänka på piggar som ska in i hål och som kan skava under träningen. Det här bältet justeras enkelt för att sitta lite lösare under vilan och med ett handgrepp sitter det sedan benhårt för lyft igen. Ett plus är såklart också att spännet är snyggt!

Vi gillar att det här träningsbältet är av läder, men det har också dubbelsidig mockafinish vilket ger flera fördelar. Bredden är 10 cm och tjockleken 10 mm vilket ger ett gott stöd. Bältet finns i fyra olika storlekar.

Fördelar:

 • Praktiskt spänne
 • Snyggt bälte

Nackdelar:

 • Något dyrt

4. Womens gym belt

Från Better Bodies kommer det här snygga träningsbältet! Det har en speciell design just avsedd för tjejer och kvinnor som vill träna eller lyfta tungt. Den anatomiska utformningen ger ett gott stöd, och något vi verkligen gillar är att bältet är bredare i bakdelen, och att det finns en liten kant som går ner längre vid svanskotan och ländryggen. Materialet är flexibelt och tåligt vilket gör bältet behagligt att bära. På bältets baksida finns också den snygga Better Bodies loggan i rosa.

Spännet är smidigt och har ett kraftigt kardborreband. Det ger en steglös justering av storleken, och dessutom kan bältet justeras med en hand då det inte finns några hål i bältet att ta hänsyn till.

Även om det här bältet främst är tillverkat för kvinnor går det såklart utmärkt även för män att använda det.

Fördelar:

 • Steglös justering
 • Bra design
 • Bra pris

Nackdelar:

 • Känns lite litet
 • Kan brännas på kroppen

5. Wide Lifting Belt

Wide Lifting Belt, Black från CP Sports är ett väldigt prisvärt träningsbälte. Det ger stadga och en viss stabilitet. Bältet är tillverkat i ett tjockt lädermaterial som ger bra stöd, och det har en bra bredd. Det här bältet håller sin form även om det belastas hårt.

Kring ryggen är det här bältet bredare för att ge bättre support och det är också dekorerat med CP Sports logga. Bältet har också bra stoppning vilket gör det bekvämare att bära.

Vi kan varmt rekommendera det här bältet om du söker ett bra bälte som är tillförlitligt men som inte kostar hela månadslönen. Om du är nybörjare, om du inte lyfter tungt eller om du inte vet om du vill satsa på träning är det här ett optimalt alternativ.

Fördelar:

 • Bra bredd på 15 cm
 • Prisvärt
 • Bekvämt att bära

Nackdelar:

 • Bältet kan tappa färg
 • Kvaliteten känns lite sämre

Bästa träningsbältet för damer

För damer som vill lyfta tungt eller träna på gym finns det anatomiskt utformade träningsbälten som är anpassade just efter den kvinnliga kroppen. Med Womens gym belt får man ett bekvämt bälte som verkligen ger stöd samtidigt som det inte stör under träningen.

Eftersom träningsbältet anpassats just för damer kommer kvinnor som tränar märka att bältet ger betydligt bättre stöd än de bälten som är för män. Det här bältet går till exempel ner mer över ländryggen och det smarta spännet är dessutom bekvämt utan stora knäppen och stålpinnar som kan skava.

Det kan dock vara klokt att komma ihåg att det här bältet inte är fullt lika kraftigt och stödjande som ett äkta tyngdlyftarbälte.

Varför välja ett träningsbälte för damer?

Det finns flera anledningar till att man väljer ett träningsbälte för damer. Många kvinnor ser helt enkelt det här träningsbältet som bekvämare eftersom det passar deras former bättre. Andra gillar modellen. Alla vill inte ha kraftiga läderbälten, utan vissa anser att de trivs bättre med till exempel mer flexibla bälten i tygmaterial.

Även om det här utan tvekan är det absolut bästa träningsbältet för damer enligt oss kan självklart även män bära bältet.

Bästa träningsbältet för herrar

När det kommer till träningsbälten för herrar är GASP Training Belt ett solklart val. Det är ett bälte främst avsett för tyngdlyft och passar verkligen alla. De dubbla spännena gör att bältet alltid sitter säkert och det är dessutom enkelt att spänna. Träningsbältet är tillverkat av black amara läder och har mocka på insidan vilket gör bältet mycket bekvämt att bära. Mockan är mjuk och len mot kroppen, samtidigt som den ser till att bältet sitter på plats även om man svettas kraftigt.

Något vi verkligen gillar med det här bältet är att det är lätt att sköta och hålla rent samtidigt som det är extremt hållbart. Det tappar inte formen trots att det belastas tungt. Den generösa bredden på 10 cm samt tjockleken som nästan uppgår till en centimeter ger stabilitet vid de flesta övningar.

Något stort spänne

Bältet har ett spänne som av några upplevs som något stort. Det har två kraftiga stålpiggar vilket medför att du alltid kan lita på att bältet sitter fast oavsett hur hårt du tränar. För att det ska vara lättare att spänna bältet även under belastning är hålen ovala.

Det här är helt enkelt ett mycket prisvärt bälte som passar alla, oavsett träningsnivå.

Bästa träningsbältet för crossfit

Om du tränar crossfit är 2006 – Workout Belt, Black från Schiek ett ultimat val. Det här bältet har perfekt passform med större fram- samt baksida medan höftpartierna är smalare för att du enkelt ska kunna röra dig när du har bältet på dig. Trots de smalare partierna får du perfekt komfort och support genom hela träningspasset.

Flexibelt bälte

Det här bältet har ett spänne i rostfritt stål och det är tillverkat av Slide N’ Grip Velcro som ser till att bältet alltid sitter på plats. Bältet blir dock aldrig låst på kroppen och tack vare den enorma flexibiliteten är det här träningsbältet optimalt för crossfit. Det går helt enkelt inte att göra många av övningarna i crossfit med ett stelt och styvt träningsbälte som är lika brett runt om.

Självklart kan det här bältet tvättas för hand och hängas på tork. Det är med andra ord extremt enkelt att sköta. Det har två års garanti, det är hela 15 cm brett baktill och finns i fem olika storlekar för att alla ska kunna finna ett bälta som passar.

Det här bältet kan användas av både herrar och damer, oavsett träningsnivå och passar för alla träningsformer.

Lämna en kommentar