Träningshandskar [Bäst i Test 2024]

Marklyft

Updated on:

Träningshandskarna Pris
handsk1 se pris
handsk2 se pris
handsk3 se pris

Att hitta träningshandskar som är bäst i test är kanske inte helt lätt. I den här artikeln hjälper vi dig lite på traven. Här tar vi upp våra fem bästa tips på träningshandskar som både passar damer och herrar.

Varför ska man använda träningshandskar?

Att bära träningshandskar är snyggt och det bidrar till ett stilrent utseende. Men det är inte allt. Vi kan varmt tipsa om att bära handskarna även för att skydda händer samt fingrar från sår, valkar och blåsor. Handskarna låter dig också få bättre grepp och med det blir träningen mer intensiv och effektiv. Träningshandskar finns i många modeller, och de är anpassade för flera träningsformer.

I vår artikel har vi valt att ta upp handskar som passar både män och kvinnor. Några av dem är tillverkade av tyg, andra av läder. Handskarnas funktioner skiljer sig åt lite men huvudsakligen ger de grepp och skyddar. Handskarna kan också ha en värmande funktion. Vi kan rekommendera att kanske ha flera sorters träningshandskar beroende på vad du tränar. I vissa fall kan det vara skönt att ha handskar som täcker hela händerna, i andra fall vill man bara ha något som skyddar handflatan.

Vi har valt att ta upp våra fem största favoriter och vi har även utsett den bästa handsken för damer, respektive för herrar.

Bästa träningshandskarna

 1. BB Womens Training Gloves
 2. Basic Gym Glove
 3. Iron Glove
 4. Exercise glove multi
 5. Lady Fitness Glove

1. BB Womens Training Gloves

BB Womens Training Gloves, Black kommer från märket Better Bodies. Träningshandskarna är stilrena och främst utvecklade för personer som lyfter tungt. De fungerar dock även bra för den som tränar i olika maskiner. Handskarna ger bra grepp och de ser till att händerna inte får blåsor av de tunga vikterna.

Om du trivs med varmare handskar är det här ett alternativ vi rekommenderar eftersom de är tillverkade av finaste Amara-läder samt mesh i nylon. Vi gillar att handsken dras på och sedan spänns med kardborre för att passa perfekt. På insidan av handen finns en tunnare, vadderad kudde för högre komfort under lyft och vid annan träning.

De här handskarna anser vi passar lika bra för lätt träning på gym, som för den som lyfter tyngre vikter.

Fördelar:

 • Kan maskintvättas
 • Handflatan är vadderad
 • Finns i flera storlekar

Nackdelar:

 • Kan upplevas som varma
 • Finns i tre storlekar
 • Kan tvättas i maskin
 • Vadderad handflata

2. Basic Gym Glove

Better Bodies Basic Gym Glove, black är ett budgetalternativ som passar perfekt för den som behöver träningshandskar av riktigt hög kvalitet. Träningshandskarna är tillverkade av 60 % Amara-läder samt 40 % multi-mesh polyester. Det är bra materialval som ger effektivt skydd både vid generell träning och vid tyngdlyftning. Handflatan är skönt vadderad och för extra rörlighet samt komfort har handskarna elastiskt material både på handryggen och mellan fingrarna.

Vi älskar verkligen passformen på de här handskarna och kvaliteten sticker verkligen ut. Det här är handskar för dig som vill ha ett alternativ som håller i flera år även om du tränar extremt intensivt.
Det här har varit det enklaste testet vi någonsin gjort på Fitnesshuset.

En annan stor fördel med de här träningshandskarna är att de går utmärkt att tvätta i maskin.

Fördelar:

 • Hög kvalitet
 • Enastående pris
 • Oslagbar bekvämlighet

Nackdelar:

 • Korta fingrar
 • Inte lämpade för träning med band

3. Iron Glove

Ett par riktigt bra träningshandskar är Iron Glove, Black från C. P. Sports. De här handskarna är riktigt bekväma, och går utmärkt att använda vid allehanda sporter men de fungerar fint också som fritidshandskar. De är tillverkade av läder, nylon och polyester vilket ger en behaglig handske som enkelt får grepp om allehanda redskap. Just greppförmågan är enormt viktig för att det ska gå att träna med handskarna. I just den här modellen av handske är greppytan vadderad och det medför en skönare handske. Precis som på flera andra träningshandskar finns det även här ett spänne som gör att handsken kan justeras just för dina händer.

Vi tycker om att de här handskarna är tvättbara. De går att köra i en vanlig tvättmaskin på 30 grader. Det är en stor fördel om handskarna blivit svettiga eller smutsiga. Handskarna är enormt hållbara och alla sömmar är dubbla.

Fördelar:

 • Vadderade
 • Flexibelt material
 • Tvättbara

Nackdelar:

 • Känns något små, särskilt efter tvätt

4. Exercise glove multi

Exercise glove multi från Casall är ett par träningshandskar med korta fingrar som är framtagna för kvinnor. En sak vi verkligen gillar med de här handskarna är att materialvalen är blandade på ett smart sätt. Det äkta lädret på undersidan av handskarna ger ett oslagbart grepp, och det mjuka materialet på handskens ovansida låter luft strömma genom handsken. Det bidrar till minskad handsvett. Tack vare det flexibla materialet kan du också enkelt böja fingrarna och handen i övrigt.

En sak vi ser som enorm fördel är att handskarna finns i fem olika storlekar så att alla kan finna en storlek som passar. Om handsken skulle vara något stor, eller för att bara få optimal passform kan den stängas till med kardborreband som spänns till önskad grad.

Hållbarheten hos handskarna är bra och trots intensiv träning kan man ha glädje av sina handskar i flera år.

Fördelar:

 • Praktiska material
 • Bra pris
 • Kan användas till flera sporter

Nackdelar:

 • Något välventilerade för användning utomhus på vintern

5. Lady Fitness Glove

En av våra fem favoritmodeller när det kommer till träningshandskar är Lady Fitness Glove, Black. Det är en handske främst utvecklad för kvinnans händer. Det finns flera bekväma vadderingar inbyggda i handsken som minskar risken för blåsor och sår samband med tunga lyft. Vadderingarna gör även lyftet mer komfortabelt. På handskens ovansida finns ett meshmaterial som har ventilerande egenskaper. Det minskar handsvett och gör träningen mer angenäm. Dessutom bibehålls greppet om händerna hålls torra i handsken.

Vi gillar också den snygga designen med olika mönster, samt att handskarna är så pass slitstarka tack vare de dubbla sömmarna.

En extra detalj som verkligen är till fördel för handsken är de små öglorna som finns på ovansidan samt på handskens fingrar. De är till för att göra det enklare att ta av handsken och det är en sak vi inte funnit hos någon av de andra handskarna.

Fördelar:

 • Vadderade partier
 • Avdragningsöglor
 • Ventilerande tyg på ovansidan

Nackdelar:

 • Svårt att hitta rätt storlek
 • Kan kännas lite stela

Bästa träningshandskarna för damer

Från Better Bodies kommer de träningshandskar som vi utan tvekan utser som de bästa träningshandskarna för damer. Handskarna har tagits fram för damer som lyfter tungt men självklart passar de lika bra för andra former av träning. De vadderade partierna gör att varken fingrar eller handflator får blåsor eller sår av träningen. Det medför att du kan träna längre och med högre intensitet utan att lida men.

När du tränar med de här handskarna på händerna behöver du inte heller oroa dig för att tappa vikter eller hantlar. Det går helt enkelt inte med det grepp handskarna erbjuder. Rent Amara-läder har använts till greppytorna och det fyller sin funktion. Handskarna blir inte stela tack vare de stretchiga materialet på ovansidan, och även de damer som har lite kraftigare händer kan glädjas åt de här handskarna som finns i flera storlekar.

För de kvinnor som inte vill hålla på med massor av knäppningar är de här handskarna också ett perfekt val eftersom de bara har ett spänne med kardborre.

Hållbarhetsmässigt finns inget att klaga på och inte heller utseendemässigt. Det här är ett par snygga träningshandskar som passar för träning både på gym, utomhus och på andra platser där man helt enkelt vill skydda sina händer.

Bästa träningshandskarna för män

Att ta fram de bästa träningshandskarna för män är faktiskt inte alls så svårt enligt oss. Det är solklart att Better Bodies Basic Gym Glove, black kommer på förstaplats. Det är ett par billiga handskar men de är verkligen värda att lägga pengarna på! Man kan tro att de billigaste träningshandskarna ska vara skräp men så är verkligen inte fallet. Här får du enormt hög kvalitet, bra storlekar, och en komfort som helt enkelt inte slås av några andra träningshandskar för män.

Handskarnas läder håller för intensiv träning, vadderingen skyddar och vi kan utan tvekan säga att ventilationen i de här handskarna är på topp. Det spelar ingen roll om du lyfter tungt, eller om du tränar på en lägre nivå. De här handskarna kommer hålla.

Du slipper självklart tvätta de här handskarna för hand. Släng bara in dem i tvättmaskinen tillsammans med andra kläder så blir de helt rena. De torkar dessutom fort!

De här handskarna är framtagna för att passa mäns händer perfekt och passformen är verkligen på topp. Men för att få handskarna att passa än mer perfekt finns det ett praktiskt spänne med kardborre som enkelt anpassas efter eget tycke. Det här är helt enkelt de bästa träningshandskarna för män!

Lämna en kommentar