Bästa fettförbrännaren [Bäst i Test 2024]

Marklyft

Updated on:

Fettförbrännaren Pris
hard1 se pris
hard2 se pris
hard3 se pris

Det är inte alltid så lätt att komma i bra form. Särskilt inte om man har en fettförbränning som inte är på topp. Med hjälp av tillskott som fungerar som fettförbrännare kan alla få samma resultat. Fettförbrännaren kan underlätta formning av muskler, och även hjälpa till att upprätthålla en hög fettförbränning även under dagar då man inte tränar så hårt. Vi har i artikeln tagit upp de fem bästa fettförbrännare vi gillar, samt de fördelar och nackdelar de har.

Det är viktigt att komma ihåg att fettförbrännare inte fungerar på samma sätt som proteinpulver. Fettförbrännaren har ett mycket mer individuellt funktionssätt och man kan inte garantera att alla får samma resultat. Vi upplever att det kan vara bra att byta preparat till ett annat om man inte upplever effekt. Det beror på att preparaten innehåller olika ämnen som kan fungera olika bra på olika personer. Är man ovan vid fettförbrännare och har en känslig mage kan det till exempel vara bra att titta på lite mildare preparat. Man kan i annat fall drabbas av biverkningar.

Vi tar i vår artikel även upp lite mer om hur fettförbrännare fungerar, och vad som är bra att tänka på när man använder sig av preparaten.

Bästa fettförbrännarna

 1. Ripped Hardcore
 2. Ripped Pro
 3. 2 x Fat Burner
 4. Ultimate Shred
 5. SmartSupps Fat Burner

1. Ripped Hardcore

Ripped Hardcore från Chained Nutrition är ett par riktiga klassiker när det kommer till tabletter inom fettförbränning. De har funnits på marknaden i flera år och innehållet ger inget att klaga på. Ingredienserna är effektfulla, men tabletterna är starka. De innehåller bland annat mycket koffein samt rejäla doser av extrakt från starkare kryddor. Men tabletterna ger resultat för den som verkligen vill ha en Hardcore-produkt!

Produkten innehåller både CapsiMax, zingiber officinale samt olivbladsextraxt bland annat. Det ger bra förutsättningar för att tappa vikt. Vi gillar att de piggar upp eftersom man lätt blir trött när vikten minskar. Det som är mindre bra är att man lätt kan drabbas av yrsel om man är känslig för koffein. Att sakta trappa upp dosen kan därför vara väldigt bra. Vi rekommenderar att inte inta kapseln på tom mage, och ta den inte nära läggdags!

Fördelar:

 • Ger resultat
 • Piggar upp
 • Välkänt preparat

Nackdelar:

 • Kan orsaka sura uppstötningar
 • Starka!

2. Ripped Pro

Ripped Pro kommer i en praktisk burk med 60 kapslar. Produkten kommer från Star Nutrition och innehåller såväl termogena som uppiggande ämnen. Vi tycker om att kapslarna också innehåller krom och B-vitamin som har stor roll inom träning. Under en diet och när man tappar i vikt kan man även förlora en hel del energi. Ofta har det samband med att man äter lite kalorier. Ripped Pro är en produkt som förhindrar det. Tack vare koffein, B-vitamin, krom och flera olika örter samt kryddor hålls ämnesomsättningen igång och sötsuget minskar rejält. Doseringen är en till två kapslar per dag och de bör tas i samband med måltid. Vi gillar de här kapslarna eftersom de inte är fullt lika starka som andra fettförbrännare. Vi upplever mindre halsbränna med de här kapslarna, men det kan trots allt rekommenderas att inte ta dem på tom mage.

Fördelar:

 • Dämpar sötsug
 • Kan tas under diet
 • Innehåller krom och vitaminer

Nackdelar:

 • Ger väldigt varierande resultat

3. 2 x Fat Burner

Från företaget Weider kommer flera produkter inom träning, bland annat shakes och bulkprodukter. I deras sortiment finns även deras kapslar Fettförbränning. Kapslarna innehåller naturliga örter och extrakt samt koffein från grönt te. Innehållet kommer från till exempel senap, te och kanel. Vi gillar att produkten inte är proppad med olika centralstimulantia utan allt koffein kommer från grönt te. Kapslarna innehåller också krom som bidrar till normal omsättning av protein, kolhydrater, fett och dessutom tycker vi om att glukosnivåerna i blodet hålls normala. Den här fettförbrännaren innehåller en mindre mängd starka kryddor vilket innebär att magen inte brukar reagera lika starkt på kapslarna.

En väldigt stor fördel vi ser med de här kapslarna är att en burk ger minst 40 dagars förbrukning. Tre kapslar tas i samband med måltid, och de tre kapslarna är också den dagliga dosen.

Fördelar:

 • Bra pris
 • Stor förpackning
 • Välkänd tillverkare

Nackdelar:

 • Kan leda till minimal viktminskning
 • Ingredienserna är i små mängder

4. Ultimate Shred

För den som vill se snabba resultat är Ultimate Shred från Star Nutrition ett bra val. Det är en högintensiv fettförbrännare som hjälper till att nå en fettfri muskelmassa och hård fysik. Produkten har nio synergiskt verksamma ämnen och verkar kraftigt uppiggande. Den hjälper också till att hålla dieten på topp tack vare aptitdämpande och termogena ingredienser. Vi gillar också att den här fettförbrännaren är prestationsökande samtidigt som den är centralstimulerande.

Vi ser det som en stor fördel att Ultimate Shreds innehåller två ämnen utöver det vanliga. Det är VitaCholine samt CapsiMax. VitaCholine är kolin vilket har stor del i fettförränningen samtidigt som det ökar förbränningen i en diet. Kolin hjälper även till vid nedbrytning samt upptagning av A, D, E samt K-vitamin. CapsiMax är ett pepparextrakt som även det ökar förbränning av fett. Den här produkten innehåller hela 25 mg per kapsel. Kapslarna innehåller också koffein och dosen är 2-3 kapslar per dag.

Fördelar:

 • Relativt skonsam för magen
 • Innehåller både Kolin och CapsiMax

Nackdelar:

 • Något stora kapslar

5. SmartSupps Fat Burner

Från SmartSupps kommer Fat Burner som är en kapsel. Vi ser snabbt att det är en prisvärd produkt som innehåller en hel del koffein, ingefärarot samt flera väl utvalda mineraler och vitaminer. Fettförbrännaren överlag är klassisk, men kvaliteten är extremt hög. Vi kan varmt rekommendera den här produkten om du vill ta ett steg framåt i din diet och fettförbränning. Vi gillar starkt att kapslarna innehåller flera uppskattade ingredienser som också är väl prövade. Dosen av koffein är hög och bidrar till pigghet samtidigt som den stimulerar förbränningen av fett. Även extrakt från grönt te ger energi. Grönt te har sedan länge använts för att kontrollera vikten och dessutom håller den ämnesomsättningen på en hög nivå. Vi tycker om att produkten inte har extremt starka ingredienser, utan innehållet koncentrerar sig på chiliextrakt och ingefärarot. Ingefära sägs kunna minska aptiten, och det märks tydligt med de här kapslarna.

Fördelar:

 • Ger snabb effekt
 • Skonsamma för magen

Nackdelar:

 • Relativt stora kapslar

Mer om fettförbrännare

Många tror att alla fettförbrännare ska ge resultat efter första kapseln men så är inte riktigt fallet. Det är faktiskt så att alla fettförbrännare inte ens ger samma resultat utan de kan ha helt olika syften. Vissa upprätthåller en hög ämnesomsättning, andra ökar fettförbränningen, någon piggar upp så man orkar träna mer och så vidare. Vi rekommenderar att du väljer en fettförbrännare som passar din livssituation och träning. Du ska också känna dig bekväm med fettförbrännaren och eventuella symtom från magen får inte vara allt för illa. I följande kategori får du läsa mer om hur fettförbrännare fungerar, och om vad du ska tänka på för att välja rätt variant.

Fettförbrännare som fungerar

Bara för att man börjar äta en fettförbrännare kan man inte automatiskt räkna med att gå ner i vikt. Fettförbrännaren hjälper till, men vi vet att man måste satsa lite själv också. Kapslarna eller pillren har en ingrediensförteckning fylld med starka kryddor samt koffein. Det piggar upp när du går ner i vikt samtidigt som det förhindrar att du känner dig hungrig. För den som vill gå ner i vikt och/eller få ett fettfri muskelmassa finns det fördelar med att ta fettförbrännare, men det är inga mirakelpiller enligt oss. Vi presenterar här lite du bör tänka på.

Fettförbrännare minskar aptiten

De fettförbrännare vi har med i vårt test minskar din aptit och det gör att du inte känner dig hungrig. I samband med måltid äter du också mindre. Det leder till att du hamnar på ett kaloriunderskott. När det sker går du ner i vikt eftersom kroppen då börjar förbränna det fett som redan finns i den. Med en fettförbrännare aktiveras ämnesomsättningen och andra mekanismer som förbränner fett samtidigt som de hålls på en högre nivå. När det sker kan man se resultat snabbare och det ger motivation. Vi rekommenderar därför att prova fettförbrännare om det är svårt att komma igång med diet och viktnedgång.

Välja rätt fettförbrännare

Vi rekommenderar att prova olika fettförbrännare för att finna en variant som passar dig. Då får du bäst resultat. Börja med att titta på ditt behov. Är du ute efter en aptitdämpare, eller behöver du mer energi till exempel? Kanske vill du ha en kapsel som håller ämnesomsättningen på en högre nivå. Vi har med alla typer i vår artikel. Ibland kan kapslarna vara mer eller mindre lämpade för män respektive kvinnor. De resultat vi har tagit upp fungerar för alla kön.

Kort sagt finns det mycket om och kring fettförbrännare. De fungerar, men det handlar om att hitta rätt typ och om att använda kapslarna eller tabletterna på rätt sätt. Alla produkter vi har med i vår artikel ger resultat, även om viktnedgången inte sker efter en tablett.

Lämna en kommentar