Bästa dragremmen [Bäst i Test 2024]

Marklyft

Updated on:

Dragremmen Pris
drag1 Se Pris
drag2 Se Pris
drag3 Se Pris

Tycker du att det är svårt att få ett ordentligt grepp när du tränar styrketräning eller kan du inte prestera tillräckligt, för att greppet helt enkelt blir begränsat? Då kan en dragrem vara något som passar dig. Dragremmar är ett mycket populärt och användbart redskap som gör det möjligt för dig att dra mycket tyngre vikter, utan att du behöver förlita dig enbart på ditt eget grepp. Dragremmen lämpar sig för de allra flesta övningar inom styrketräning, men har också visat sig bra för den som snedbelastar ryggen vid marklyft.

Bästa dragremmarna

 1. Ironmind Black & Fourth
 2. GASP Gear Lifting Straps
 3. Schiek Leather Lifting Straps
 4. Hardcore Lifting Straps
 5. Star Gear Lifting Straps

1. Ironmind Black & Fourth

Ironmind Black & Fourth är en dragrem som har en bredare passform och som är mycket längre. Dragremmarna lämpar sig för övningar som bland annat Thickbar och Apollon axel, men också för Strongman-övningar såväl som för dig som vill maxa dina marklyft.

Ironmind Black & Fourth är utrustad med en lång ögla och är tillverkad i 100 % nylon utan elasticitet för enklare användning. Den totala längden mäter 64 cm och bredden ligger på 5 cm. Ironmind Black & Fourth kan med fördel även användas för roddövningar.

Fördelar:

 • Extra lång och bred
 • Perfekt för roddövningar och marklyft
 • Slitstark och tålig

Nackdelar:

 • Högt pris
 • Kan skapa irritation på huden (nylon)

2. GASP Gear Lifting Straps

Med GASP Gear Lifting Straps kan du se till att klara av riktigt tunga lyft på ett bättre och mer effektivt sätt. GASP Gear Lifting Straps är tillverkade i bomull som är mycket kraftigt och tätt vävd. På så sätt har man kunna säkerställa den bästa kvaliteten och längsta hållbarheten.

GASP Gear Lifting Straps kan enkelt justeras efter dina behov och är specifikt framtagen för atleter som vill ha det bästa. Med hjälp av dessa dragremmar kan du se till att stärka och förbättra ditt grepp varje gång.

Fördelar:

 • Passar för tunga lyft
 • Tillverkad i vävd bomull
 • Kan justeras efter behov

Nackdelar:

 • Kan skapa friktion mot huden
 • Hårt och stelt material

3. Schiek Leather Lifting Straps

Schiek Leather Lifting Straps är ett par riktigt högkvalitativa och fina dragremmar som är tillverkade i 100 % läder. På så sätt kan du säkerställa att du får en produkt som håller länge, men som också är behaglig att använda under övningen. Här har man sett till att göra remmarna extra breda och med en bredd på 4 cm skapas inget obehag på huden.

Schiek Leather Lifting Straps är tillverkat i USA och har en längd på 53 cm. Längst ut hittar du en fästögla för säker användning.

Fördelar:

 • Extra breda och långa
 • Tillverkad i äkta läder
 • Lång hållbarhet

Nackdelar:

 • Ger inte stora möjligheter till justering

4. Hardcore Lifting Straps

Hardcore Lifting Straps från Gorilla Wear är ett bra val för dig som vill ha träningsredskap som verkligen håller måttet. Hardcore Lifting Straps är framtagna för att passa för ordentligt tunga lyft och skapade i ett bomull som är mycket kraftigt. Du kan enkelt justera remmarna efter behov och en förpackning innehåller två remmar.

Med Hardcore Lifting Straps blir det lättare för dig att klara av tunga lyft. Det är helt enkelt för att remmarna ser till att avlasta dina underarmar.

Fördelar:

 • Avlastar underarmarna under tunga lyft
 • Tillverkad i vävd bomull
 • Justerbara

Nackdelar:

 • Hårda i materialet
 • Kan behöva tvättas före använding

5. Star Gear Lifting Straps

Ska du testa dragremmar för första gången är Star Gear Lifting Straps ett bra val. Dessa dragremmar kommer i den lägre prisklassen och är mycket enkla att använda sig av vid drag- eller lyftövningar. Star Gear Lifting Straps ser till att skydda handflatorna och ge dig ett mycket bättre grepp, samtidigt som de säkerställer stabilitet.

Star Gear Lifting Straps kan med fördel användas för att förbättra ditt eget grepp och få mer stöd. Remmarna passar för dig som vill utföra övningar som t.ex. marklyft eller hantelrodd.

Fördelar:

 • Ger skydd och stöd
 • Justerbara
 • Tillverkade i bomull

Nackdelar:

 • Inte lika lång hållbarhet
 • Simpel design

Bästa dragremmen i läder

Letar du efter en bra dragrem i läder rekommenderar vi Leather Lifting Straps från Schiek. Läder är känt för att vara slitstarkt och hållbart, samtidigt som det är behagligt och skönt för hud och handleder.

Vilken dragrem till marklyft?

Det finns mängder med fina och bra dragremmar som lämpar sig för dig som vill träna marklyft. Marklyft är en mycket populär övning som hjälper dig att stärka den stora sätesmuskeln (Gluteus maximus), baksida lår (Semitendinosus & Semimembranosus), men också framsidan av lårmuskeln (Quadriceps femoris). Övningen har blivit populär just för att den är så effektiv, men också för att den är relativt enkel att utföra och att vikterna kan anpassas efter styrka och behov.

Vilken dragrem som passar bäst till marklyft är dock svårt för oss att besvara. Orsaken till det är helt enkelt för att alla har olika behov och önskemål. Det som är den bästa dragremmen för dig kanske inte alls passar din träningskompis – och vice versa. Vi anser att en riktigt bra dragrem för marklyft är en rem som kan justeras efter behov och som är tillverkad i ett mycket tåligt material. Den får även vara bredare i sin utformning, för att på så vis passa olika handleder.

Om vi ändå ska rekommendera någon dragrem är det Ironmind Black & Fourth som är vår favorit för marklyft. Den här dragremmen uppfyller alla de önskemål som man kan tänkas ha och har fått goda recensioner och omdömen från tidigare kunder. Att den ligger i den högre prisklassen är endast en indikation på att den håller god kvalitet och kommer från en känd tillverkare.

Måste man ha dragremmar?

Att använda sig av dragremmar är naturligtvis inget måste. Det är långt ifrån alla styrketränare som använder sig av träningsredskapen, men ska vi vara ärliga är de väldigt användbara och helt klart värda sin investering. Med hjälp av ett par dragremmar kan du se till att maximera dina lyft så mycket det bara går.

Ibland är det inte styrkan i musklerna som är avgörande för hur många eller tunga lyft du kan göra, utan styrkan i dina handleder och underarmar. Med ett par fina dragremmar ser du till att få ett mycket bättre grepp och bättre stabilitet, något som i sin tur bidrar till att du kommer kunna lyfta eller dra mycket mer.

Dragremmar lämpar sig för dig som vill kunna få ut så mycket av din träning som möjligt, men passar även för den som tränar på ett gym där magnesiumbaserade produkter inte är tillåtna. Dragremmar kan nämligen, med fördel, användas som ett alternativ till kalk i puderform. Remmarna dammar inte och håller betydligt längre än vad kalk gör. Dessutom är de snyggare i sin utformning och kommer i alla möjliga bredder, längder och material – så att du kan hitta de som passar dig bäst!

Lämna en kommentar