Bästa träningsbandet [Bäst i Test 2023]

Träningsbandet Pris
band1 Se pris
better-bodies-bb-resistance-band-blue-heavy-resistance_626x626 se pris
better_bodies_resistance_mini_band_37378_x8 se pris

Träningsband som miniband och gummiband är flexibla band som används vid rehabilitering, träning och stabilisering vid olika övningar. Banden kan skilja sig åt i färg, bredd, material och tjocklek. För den som tränar skiljer sig även motståndet i bandet åt rejält och det har stor betydelse. Gummiband och miniband kan ha motstånd från lätt till extra hårt. Det handlar om hur svårt det är att dra ut bandet till maximal storlek. Det är alltså lättare att dra ut ett miniband med lätt motstånd. Det maximala motståndet hos flera träningsband är ofta kring 38 kilo.

Banden kan användas på väldigt olika sätt, och de kan vara olika långa. Ett kortare band kan sitta runt knäna vid knäböj medan längre band kan användas till en hel del annat. När man börjar träna med band kan det vara svårt att välja rätt motstånd. Generellt sett börjar vi alltid med det lättaste bandet och när det inte ger rätt motstånd längre är det dags att gå vidare med ett band med högre motstånd.

Vi rekommenderar att använda band med lätt och medelhägt motstånd vid vanlig träning samt rehabilitering. De går att använda för alla former av övningar, oavsett om du tränar ben, rumpa eller axlar. Här i artikeln ger vi exempel på de bästa träningsbanden av alla hårdhetsgrader.

Bästa träningsbanden

 1. Star Gear Fitness Band
 2. BB Resistance Band
 3. Resistance Mini Band
 4. Star Gear Mini Band x 5
 5. Star Gear Mini Band

1. Star Gear Fitness Band

Om du är ute efter ett redskap för allsidigt träning är Fitness Band från Star Nutrition Gear ett bra val. Bandet finns i flera motståndsnivåer, och det fungerar både för proffs och nybörjare inom träning. Det här träningsbandet är ypperligt för dynamisk träning där utövaren både kan addera och minska belastning efter den aktuella dagsformen. Det här träningsbandet är också perfekt för stretching och uppvärming. En stor fördel vi gillar är att bandet är helt tillverkat i gummi. Det medför att även latexallergiker kan träna med bandet.

Träningsbandet från Star Nutrition Gear har också ett progressivt motstånd vilket vi ser som en fördel. Banden från Star Nutrition Gear finns i fem olika motståndsnivåer, från lätt till extra hårt. De olika färgerna på bandet visar vilken nivå det har. Banden är lika långa och tjocka, men de varierar i bredd.

Fördelar:

 • Lättanvända band
 • Bra längd
 • Flera motståndsnivåer

Nackdelar:

 • Kan vara svårt att komma ihåg färger som anger motstånd

2. BB Resistance Band

Träningsbandet från Better Bodies finns i flera motstånd men just här tipsar vi om bandet med hårt motstånd. Det passar perfekt för benstärkande träning, aktivering av gluteus- samt höft och en hel del annat. Bandet levereras i en fin påse vilket vi tycker är trevligt.

Varumärket Better Bodies är kända för att tillverka träningsutrustning av högsta kvalitet och det är inget undantag när det kommer till träningsbandet. Just den här varianten har ett motstånd på mellan 15-28 kilo. Det medför att du lätt kan variera din träning och belastning även om du valt ett band med högt motstånd.

Träningsbandet är tillverkat helt i latex. Det är därför väldigt smidigt och följsamt. Bandet skapar ingen friktion vid träning och det orsakar inte heller några skavsår vilket vi verkligen tycker om. Dessutom ger bandet en skonsam träning om den jämförs med lyft av fria vikter.

Fördelar:

 • Bra motstånd
 • Fungerar för allsidig träning
 • Hög kvalitet

Nackdelar:

 • Kan inte användas av latexallergiker

3. Resistance Mini Band

Med Resistance Mini Band från Better Bodies får du tre miniband i olika motståndsnivåer. Det ena har hårt motstånd, det andra medelhårt och det tredje träningsbandet har lätt motstånd. Här får du alla band i ett paket till bra pris. Banden är tillverkade av latex, och de orsakar varken skav eller friktion.

De här banden kommer i en härlig grön färgskala i olika militärgröna nyanser. Banden är av hög kvalitet och de sitter faktiskt överraskande bra på kroppen. Banden har kvar sin spänst även efter flera övningar vilket vi gillar. Vi tycker också om bredden på banden. Dock känns de ibland något hårda i motståndet även om vi väljer det lättaste bandet.

Vi ger ett stort plus för priset, och för den som behöver träningsband med flera olika motståndsnivåer i sin träning är det här ett bra val.

Fördelar:

 • Snygga band
 • Hög kvalitet
 • Flera motståndsgrader

Nackdelar:

 • Något hård motståndsgrader
 • Korta band
 • Svåra att använda för större muskelgrupper

4. Star Gear Mini Band X 5

Om du är ute efter att maximera din träning så mycket som möjligt kan vi varmt rekommendera de här träningsbanden i miniformat från Star Nutrition Gear. De kommer i fem olika motståndsgrader – en nivå för varje färg. Det går utmärkt att använda banden till både stabilisering, rehabilitering och muskelbyggande. Banden är korta, men kan till exempel användas runt knäna vid knäböj, för stretching eller liknande. En stor fördel som vi verkligen gillar är att du får med alla motståndsnivåer och det blir lätt för dig att byta band om du känner att en nivå är för tung eller för lätt för din aktuella dagsform.

Banden är relativt breda och tillverkade i 100 % latex. En nackdel med det är att personer med latexallergi kan reagera kraftigt på banden. Fördelen med materialet är att det inte skapas friktion under träningen.

Fördelar:

 • Du får alla motståndsnivåer
 • Band för varje övning
 • Friktionsfri träning
 • Glada färger

Nackdelar:

 • Tillverkade av latex

5. Star Gear Mini Band

Om du behöver ett träningsband i miniformat är de färgglada modellerna från Star Gear inte fel att satsa på. Här utmärker en färg ett visst motstånd och du kan alltså lätt se vilken nivå du packar ner i gymväskan. Banden passar alla som tränar eller stretchar oavsett om man är nybörjare eller om man har tränat i flera år. Vi gillar att banden erbjuder ett progressivt motstånd som blir större ju mer bandet dras ut. De här banden kan verkligen rekommenderas till den som vill nå muskelgrupper som annars är svåra att nå genom träning.

En stor fördel vi ser med de här träningsbanden är att de är så flexibla och lätta att ta med. De kan användas till i stort sett allt – från rehab till tung träning. Alla de här banden är fem centimeter breda, och 60 centimeter i omkrets. Tjockleken varierar dock beroende på motstånd.

Fördelar:

 • Bra kvalitet
 • Flera val kring motstånd
 • Skaver inte vid träning

Nackdelar:

 • Inte lämpliga för latexallergiker

Bästa träningsbandet i gummi

För dig som inte tål latex, eller kanske är känslig mot olika gummisorter är det viktigt att veta vad som finns i träningsbanden. Vi rekommenderar att du alltid läser på om ingredienserna innan du väljer en modell för din träning. Om du söker det bästa träningsbandet i gummi kan vi dock varmt rekommendera Fitness Band från Star Nutrition Gear. Det erbjuder bra motstånd som ökar i takt med att bandet sträcks ut. Bandet finns i olika motståndsnivåer och vilken du ska välja beror på din träningsnivå. Vi kan varmt tipsa om att börja med ett lätt träningsband i gummi eftersom träningen kan bli intensivare än man tänkt sig.

Det här träningsbandet är i full längd och kan alltså användas till ett flertal övningar som även involverar större muskelgrupper. En stor fördel är att det sitter bra på kroppen. Gummit kan dock orsaka skav, och friktion kan ge obehag. Genom att använda bandet utanpå kläder, eller med lite talk minskar dock risken för det.

För dig som inte kan eller vill använda träningsband i latex är det här verkligen det bästa träningsbandet i gummi som finns på marknaden. Dessutom har det ett väldigt bra pris och det kan användas av alla!

Bästa träningsbandet för rumpan

När du ska träna rumpan behövs ett stabilt träningsband som tål slitage. Bandet ska också vara brett för att bjuda på bästa komfort. Men samtidigt ska det såklart vara lätt att ta med sig bandet så övningarna kan göras var som helst. Med BB Resistance Band från Better Bodies får du precis det här. Vi kan varmt rekommendera det här bandet då det tack vare det högre motståndet ger bra effekt på rumpans alla muskler. Det bredare bandet når även muskler som kan vara svåra att komma åt vid annan träning. Det ger dig en välformad och stark rumpmuskulatur som i sin tur stärker upp både rygg och ben.

Vi anser att motståndet på mellan 15-28 kilo räcker fint för de flesta övningar som aktiverar rumpans muskler, utan att träningen blir för tung. Eftersom bandet är tillverkat i latex är det extremt följsamt. Det är också fritt från både puder och lukt vilket gör träningen mer angenäm.

Bandet kommer i en praktisk påse som gör det enkelt att ta med sig träningsredskapet på resa, till gymmet eller något annat.

Den enda nackdelen är att latexallergiker kan uppleva besvär med att använda bandet. Vissa kan träna med det om bandet endast används på kläder, men där behöver man testa sig fram.

Lämna en kommentar