Bästa skorna för powerwalk [Bäst i Test 2023]

Skorna Pris
walk1 se pris
walk2 se pris
walk3 se pris

När du ska powerwalka kommer du väldigt snart att inse hur viktiga skorna är. Är du ute och går flera gånger i veckan måste skorna vara bekväma, de ska passa din gångstil och passa på fötterna. Det finns annars en stor risk att du drabbas av ryggproblem, att du belastar kroppen snett eller att du får ont av skorna. Vi vet också att en powerwalk blir så mycket trevligare om du har rätt skor. Vi tar i den här artikeln upp några av våra absoluta favoriter när det kommer till skor för powerwalking för både herrar och damer.

Vi kan varmt rekommendera att lägga lite pengar på fotriktiga skor. De gör att man får upp farten i powerwalken samtidigt som mer kalorier förbränns. De bästa skorna för powerwalking ska kunna minska stötar, de ska vara flexibla och dessutom måste de hålla. Ett par vanliga gymnastikskor kommer inte hålla i längden för dina snabba promenader – det vågar vi lova!

Bästa skorna för powerwalking

 1. Skechers Womens Go Walk
 2. Scholl Sprinter Net
 3. Skechers Womens Ultra Flex 3.0
 4. Skechers Mens Max Cushioning
 5. Ecco Zipflex Herr MagnetMagnet

1. Skechers Womens Go Walk

Skechers Womens Go Walk är ett par bekväma skor för powerwalking från märket Skechers. De har ett hålfotsstöd av typen Arch Fit som vi verkligen gillar, och de erbjuder stor komfort samt hållbarhet. Skorna har även en fantastiskt bra dämpning tack vare bra ytter- och innersula. Den inre sulan kan också tas bort vid behov om man till exempel behöver ett annat typ av inlägg. Trots skons alla funktioner håller den en väldigt låg vikt vilket är en enorm fördel.

Väljer man att ha den ursprungliga innersulan i, vilken vi kan rekommendera, har den ett extra lager av dämpande Ortholite Comfort. Det ger också bättre andningsförmåga vilket minskar risken att få fotsvett under powerwalken. Sulan består också av memoryskum vilket för att den smidigt formas efter användarens fot.

Vi tycker mycket om att skon har snörning. Det gör att den enkelt kan anpassas för en individuell passform.

Fördelar:

 • Mjuk fotbädd
 • Snörning

Nackdelar:

 • Kan upplevas som liten i storlek

2. Scholl Sprinter Net

Från Scholl kommer Scholl Sprinter Net som är ett par snygga och praktiska skor för powerwalking. De här skorna hamnar definitivt på vår fem i topp lista De här skorna är inte bara perfekta för den som går eller står mycket i arbetet, utan de passar också alldeles utmärkt för powerwalking.

Vi gillar att skorna är designade för att lindra smärta i såväl knän som leder och fötter. Skorna motverkar också pronation, alltså en inåtroterande rörelse vid powerwalking. Det är den unika Biomechanics-teknologin som motverkar den inåtroterande rörelsen. Vid powervalking kan man snabbt känna sig trött, och både leder samt fötter kan överbelastas om de roteras för kraftigt inåt. Vi upplever också att smärtor i hälen lindras med skorna. Något som verkligen är en fördel är att skons hålfot är rejält uppbyggd och hälen är skålformad.

En ytterligare fördel med den här skon är att yttersulan är styv vilket motverkar vrickningar när du powerwalkar.

Fördelar:

 • Löstagbar fotbädd
 • Vridstyv yttersula
 • Rymlig passform

Nackdelar:

 • Högt pris

3. Skechers Womens Ultra Flex 3.0

Skechers Womens Ultra Flex 3.0 är en sneaker för powerwalking som är helt utan snörning. De är i slip on variant och har en härlig sula av memory skum som verkligen rekommenderas av oss. Vi gillar att skorna är så pass flexibla. Passformen är bra, och hela skons ovandel är gjord i ett stycke. En stor fördel är enligt oss den låga vikten samt mellansulan som dämpar islag mellan varje steg. För den som är vegan har vi också en glädjande nyhet! De här skorna är tillverkade av helt veganvänliga material. Skorna kan dessutom tvättas i maskin!

En nackdel är dock att skornas innersula inte kan tas ut. Vi upplever också att sulan är något tunn om man till exempel vill powerwalka på skogs- eller grusvägar. Skon kan också kännas något glapp då den inte kan snöras efter eget tycke.

Fördelar:

 • En bekväm sko
 • Bra pris
 • Kan tvättas i tvättmaskin
 • Veganvänliga

Nackdelar:

 • Tunn sula
 • Ingen individuell snörning

4. Skechers Mens Max Cushioning

Skechers Mens Max Cushioning är ett par powerwalkingskor för herrar. Vi gillar de här skorna eftersom de har en sula som får extremt bra grepp på alla underlag samtidigt som innersulan erbjuder mjukaste memory skum som anpassas efter bärarens fot. Yttersulan är framtagen i sammarbete med Goodyear som har stor erfarenhet i att ta fram gummi med bra grepp. En stor fördel med de här skorna är också att de har en traditionell snörning vilket medför att man enkelt kan justera deras passform.

Med Ultra Go som finns i skon fås en bekväm avlastning samtidigt som memory skummet omsluter foten. Med NRT skapas en rullande rörelse från häl till tå under tiden du powerwalkar vilket ger ett bekvämare steg. Skon är också vid i storleken vilket vi gillar

Fördelar:

 • Bra sula
 • Tryckavlastande
 • Snörning
 • Bra storlekar

Nackdelar:

 • Upplevs som något varm

5. Ecco Zipflex Herr MagnetMagnet

Ecco Zipflex Herr MagnetMagnet är en lätt och väldigt flexibel sko från Ecco. Den är avsedd för både powerwalking, vandring och vardagspromenader. Fötterna får en härlig avlastning och vi gillar den komfort som uppnås. Skons funktioner bidrar också till ett skönare steg. Vi kan varmt rekommendera de här skorna, särskilt om du redan har problem med ömma eller trötta fötter.

Innersulan i Eccos skor är tillverkad i ett stycke och den påminner nästan om en dragkedja till utseendet. Sulan ger inte bara ett bekvämare steg och ett stadigare sådant, utan den agerar också stötdämpande. Yttersulan av gummi är en av de bättre och den ger ett bra grepp på de flesta underlag vid powerwalking.

Något vi verkligen tycker om är att skon är tillverkad med ECCO DriTan. Det minskar både antalet kemikalier samt förbrukningen av vatten som används vid garvningen av lädret.

Fördelar:

 • En bekväm sko
 • Mycket för pengarna
 • Skon passar alla

Nackdelar:

 • Kanske främst en sko för kortare powerwalks
 • Inte veganvänlig

Mer om powerwalking

När det gäller powerwalking är det en väldigt effektiv träningsform. En promenad ger viss träningen men en powerwalk aktiverar långt fler muskler. Träningsformen ger en högre energiförbrukning än promenader, men den bidrar inte till lika stor belastning på kroppen som jogging eller löpning. Men vad är bra att tänka på när det kommer till powerwalkingskor?

Vi vill noga påtala hur viktigt det är att den bästa skon för powerwalking sitter bra på foten. Skon ska sitta stadigt, men låta fötterna expandera vid varje steg. Många väljer en sko för powerwalking som är en halv storlek större än de skor man brukar bära och det kan vara ett bra mått att rikta sig efter.

Skor som låter foten rulla

För att powerwalkingen ska bli effektiv, och behaglig, ska foten rulla med genom hela steget. Den sko man bär måste då vara tillräckligt flexibel. Vi testar skon genom att sätta foten på marken. Foten vrids sedan fram och tillbaka. Skon ska då följa med trampdynan och kröka sig. Sulan får dock inte vara för tunn så minsta sten känns igenom.

De skor vi tar upp i artikeln är något lutande. Hälen är lite förhöjd mot fotsulan och även det bidrar till korrekt steg. För att skorna ska fortsätta vara ett bra verktyg under din powerwalk bör de bytas efter mellan 60-80 mil.

Sammanfattning

Den bästa skon för powerwalking är en bekväm sko som gör att du kan röra dig relativt snabbt. Skon ska vara behaglig att bära, den ska vara lätt och det skadar inte om sko också är snygg. Alla skor i vårt test får godkänt!

Bästa powerwalkingskorna för damer

I vårt test har vi tagit upp skor för powerwalking som både passar herrar och damer. Vår favorit bland dam modellerna är utan tvekan Skechers Womens Go Walk. Skon håller för kraftig powerwalk, den ger extremt bra stöd åt hela foten och både inner- samt yttersula är väldigt bra. Hålfotsstödet är till stor hjälp för den som har plattfot, eller för den som brukar uppleva problem med hålfoten. Stödet ger också extra stötdämpning om man tenderar att ta lite hårdare steg.

Skons modell är lite tight och anpassad efter kvinnofoten. Den har dock bra med plats för tårna och rullningen av steget fungerar ypperligt. Något som är enormt bra är snörningen på skon. Med den kan man välja om skon ska dras åt lite hårdare, eller om man behöver få plats med till exempel en socka. Skons inre sula går att ta bort, och överlag är vi förvånade av att skon kan ha en så pass låg vikt.

Skons förmåga att andas är inget att bli besviken på, och risken att drabbas av fotsvett eller illaluktande fötter med de här skorna är liten.

Den enda nackdelen vi funnit med skon är att modellen kan upplevas som något liten, vilket kan vara bra att ha i åtanke.

Bästa powerwalkingskorna för herrar

Skechers Mens Max Cushioning är utan tvekan den bästa skon i herrmodell för powerwalk. Oavsett om du går på grus, asfalt, plast eller andra ytor kan du räkna med att sulan har grepp på underlaget. Det är tack vare den exklusiva gummiblandningen som utvecklats tillsammans med Goodyear. Gummit bidrar också till en extremt god stötdämpning och sulan är tillräckligt tjock för att inte små stenar eller annat ska kännas igenom den.

Den rejäla innersulan som både har Ultra Go samt memory skum skapar en ombonad omgivning för foten. Det går fort för sulan att anpassa sig efter bärarens fot, och det leder till ett väldigt mjukt steg. Stötdämpningen kan verkligen inte klagas på, och det märks verkligen i både fötter, knän och andra leder att det här är ett par kvalitetsskor.

Eftersom skorna är anpassade för powerwalk behöver man som bärare inte oroa sig för att träningen är för tuff för skorna. De behöver förvisso bytas ut efter en viss intervall, men så är det för alla skor som används till powerwalk.

Vi ser det här som en av de absolut bästa modellerna av sko för powerwalk när det kommer till herrskor. Dock kan skon upplevas som något varm, även om det finns relativt god ventilation i den. Det är den nackdel som finns, i övrigt är skon ett väldigt klokt val!

Lämna en kommentar